Thursday, September 17, 2009

SYAHDU RAMADHAN PENGHUJUNG GARISAN

RAMADHAN..

Hati trase syahdu tatkala ramadhan semakin menginjak ke penghujung..moga segala yg ditarbiah tika ini trus kekal dijiwai dan ‘roh’nya terpahat dihati..

Tika ini, hampir setiap hati di muka bumi,mengharapkan pengampunan ILAHI, Tuhan seluruh alam..Pencipta MAha Agung Sang Sarwajagat..

Doa dipohon, amin kedengaran.. Mungkin saat menuruni hari-hari akhir bulan mulia ini, hati-hati makin digoncang dengan kedatangan suatu malam yang paling agung..lebih baik dari seribu bulan ..merumpun amalan menginsing malam..kesaktian bagai hidup beramal penuh ketenangan di bawah kerahmatan 83 tahun..

Wahai teman dan taulan.. idup hanya pinjam cuma, seketika bagai sekelip mata.. mungkin tidak akan ditemui lagi bulan mulia ini pada tahun mendatang..hanya DIA penetap aturan..

Sentuhlah dahimu..basahkanlah lidahmu..dengan peluang yang masih ada..Kejarlah..kejarlah..kejarlah lailatul qadar..dengan hati tulus dan ikhlas.. berkatalah.. Ya Allah.. Terimalah..Terimalah..Terimalah..TAubatku ini…Pasti Dia mengetahui..dan kita trus diberkati..

27 RAMADHAN 1430H


..MAHBUB MARDHATILLAH..

DAHLAN AZMIE HAMIZ DARWISY IBNU DAUD

INSTITUT IBNU DAUD


No comments:

Post a Comment